PostHeaderIcon Nyertes pályázat díjátadó

 

2014 nyarán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös kreatív pályázatot hirdetett az Európai Mobilitási Hét alkalmából, „A mi utcánk, a mi jövőnk” címmel, melyre a PMTEGYESZI Nagykőrösi Gyermekotthona nyújtott be pályamunkát társasjáték formájában. A társasjáték elkészítésében 8 gyermek és 3 kolléga vett részt.

A csoportos kategóriában a gyermekotthoni csoportunk fődíjat nyert az alkotásával. A fődíj egy csoportos, interaktív gyermekvasúti kirándulás.

A díjátadó ünnepség a Fővárosi Állatkertben volt 2014. szeptember 19.-én, ahová a belépő szintén a nyeremény részét képezte.

 

PostHeaderIcon Sportnap

 A Monori Szakmai Egység május 10.-én sportnapot rendezett a Valkói LakásotthonbaN. A napsütéses időben a focizás mellet, - amelyben a monoriak lettek az elsők - ügyességi versenyeken is részt vehettek a gyerekek. Miközben zajlottak a sportversenyek Erzsi néni és Pista bácsi a segítő gyermekkel közösen bográcsban elkészítették az ebédet, amelyet aztán jóízűen elfogyasztottak mindannyian.

       

 

 KÖSZÖNJÜK

Egy bensőséges, önzetlen, támogató kapcsolatért szeretnénk köszönetet mondani a ROTARY Club Budapest-Center tagjainak, akik fiatal felnőtt koruk ellenére is fontosnak tartják, hogy hivalkodás mentesen, következetesen segítséget nyújtsanak a PM TEGYESZI Abonyi Gyermekotthoni Szakmai Egységben élő 34 kamasz fiúnak és lánynak. A családjukat nélkülöző gyermekeket személyesen is megismerték. A kamasz lelkekhez, fiatalos őszinte nyitottsággal, tapintattal közeledve ráéreztek, hogy örömet szerezni és szeretetet adni, fontos hajtóerő a személyes életükben.
 
Az adományozás számukra nem személytelen, általános együttérzés a rászorulók felé, hanem a családjukban generációkon átöröklődő küldetés, ami a szolidaritás mellett a Rotary Club egyik legfontosabb alapköve.
Nők, férfiak, akik már feleségek, férjek és üzletemberek is, fogtak össze és szervezték meg a célirányos gyűjtést. Azzal segítettek, amire valóban szükség volt. A Corvin János úti Lakásotthonunk teljes festésének munkadíját 150.000.-Ft értékben vállalták. Megújult minden lakószoba és közösségi helység.
 
Kapcsolati hálóik támogatása és a FŐGÁZ révén 10 db számítógép, angol nyelv tanulását segítő elektronikus tananyagok, melegséget sugárzó, dekorációs anyagok kerültek az otthonokba.
 
Lelkes segítő, szervező Turmezey Ákos régi barátunk. Szinte még maga is fiatal kamaszként került kapcsolatba kb. tíz évvel ezelőtt az itt élő gyermekekkel, főleg kulturális és szabadidős programok szervezésével színesítették az akkoriban folyó pedagógiai folyamatokat. Ma pedig, férfiként már tudatosan, célirányosan a szóban forgó újonnan alakuló Rotary Club egyik tagjaként szervezte meg a többi lelkes csapattaggal a hatékony támogatást, amit közös erővel véghez is vittek. Értéket közvetítő, példamutató az, amit Tőlük kaptunk. Köszönjük.
 
Barátsággal az Abonyi lakásotthonok gyermekei és munkatársai.
 

PostHeaderIcon monori szakmai egység

 Augusztus közepén Mátrafüreden táboroztak a Monori Szakmai Egységhez tartozó Monori gyermekotthon, Nagykátai és Valkói Lakásotthonok lakói. A tábor az erdő közepén volt ahonnan rövid erdei sétákra és hosszabb túrákra indultak a gyerekek és az őket kísérő felnőttek. A gyaloglás volt akinek élvezetes sétát, volt akinek soha véget nem érő küzdelmet jelentett, de ennek ellenére mindenki célhoz ért és jóízűen fogyasztotta a gyermekfelügyelők által készített vacsorát.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Vidáman a Vidámparkban

 Az Abonyi Szakmai Egység 2013.07.16-án kirándulást szervezett a Budapesti Vidámparkba. A gyerekek visszaszámláltak, annyira várták ennek a napnak az eljöttét. Várakozásuk nem volt hiába, hiszen, nagyon élvezetes, élményekben dús órákat töltöttünk el együtt.

Bővebben...

 
További cikkek...
Élelmiszerbank
Banner