PM.TEGYESZI Híreink

 KÖSZÖNJÜK

Egy bensőséges, önzetlen, támogató kapcsolatért szeretnénk köszönetet mondani a ROTARY Club Budapest-Center tagjainak, akik fiatal felnőtt koruk ellenére is fontosnak tartják, hogy hivalkodás mentesen, következetesen segítséget nyújtsanak a PM TEGYESZI Abonyi Gyermekotthoni Szakmai Egységben élő 34 kamasz fiúnak és lánynak. A családjukat nélkülöző gyermekeket személyesen is megismerték. A kamasz lelkekhez, fiatalos őszinte nyitottsággal, tapintattal közeledve ráéreztek, hogy örömet szerezni és szeretetet adni, fontos hajtóerő a személyes életükben.
 
Az adományozás számukra nem személytelen, általános együttérzés a rászorulók felé, hanem a családjukban generációkon átöröklődő küldetés, ami a szolidaritás mellett a Rotary Club egyik legfontosabb alapköve.
Nők, férfiak, akik már feleségek, férjek és üzletemberek is, fogtak össze és szervezték meg a célirányos gyűjtést. Azzal segítettek, amire valóban szükség volt. A Corvin János úti Lakásotthonunk teljes festésének munkadíját 150.000.-Ft értékben vállalták. Megújult minden lakószoba és közösségi helység.
 
Kapcsolati hálóik támogatása és a FŐGÁZ révén 10 db számítógép, angol nyelv tanulását segítő elektronikus tananyagok, melegséget sugárzó, dekorációs anyagok kerültek az otthonokba.
 
Lelkes segítő, szervező Turmezey Ákos régi barátunk. Szinte még maga is fiatal kamaszként került kapcsolatba kb. tíz évvel ezelőtt az itt élő gyermekekkel, főleg kulturális és szabadidős programok szervezésével színesítették az akkoriban folyó pedagógiai folyamatokat. Ma pedig, férfiként már tudatosan, célirányosan a szóban forgó újonnan alakuló Rotary Club egyik tagjaként szervezte meg a többi lelkes csapattaggal a hatékony támogatást, amit közös erővel véghez is vittek. Értéket közvetítő, példamutató az, amit Tőlük kaptunk. Köszönjük.
 
Barátsággal az Abonyi lakásotthonok gyermekei és munkatársai.
 

PostHeaderIcon monori szakmai egység

 Augusztus közepén Mátrafüreden táboroztak a Monori Szakmai Egységhez tartozó Monori gyermekotthon, Nagykátai és Valkói Lakásotthonok lakói. A tábor az erdő közepén volt ahonnan rövid erdei sétákra és hosszabb túrákra indultak a gyerekek és az őket kísérő felnőttek. A gyaloglás volt akinek élvezetes sétát, volt akinek soha véget nem érő küzdelmet jelentett, de ennek ellenére mindenki célhoz ért és jóízűen fogyasztotta a gyermekfelügyelők által készített vacsorát.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Vidáman a Vidámparkban

 Az Abonyi Szakmai Egység 2013.07.16-án kirándulást szervezett a Budapesti Vidámparkba. A gyerekek visszaszámláltak, annyira várták ennek a napnak az eljöttét. Várakozásuk nem volt hiába, hiszen, nagyon élvezetes, élményekben dús órákat töltöttünk el együtt.

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Gyermekfelügyelők

 A Pest Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Intézményei gyermekfelügyelő képzésre beiskolázott tizenöt kollégája sikeres vizsgát tett.
Gratulálunk!
További munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 

PostHeaderIcon Abony - kirándulás

2013.06.18-án Újszilvásra indultunk táborozni egy lovas tanyára.
A táborba vezető út meglehetősen kalandosra sikeredett. A nyári forróságban gyalog, illetve lovas kocsin közelítettük meg a tábor színhelyét. Utunk egy erdőn keresztül vezetett, ahol megcsodálhattuk a táj szépségét is.

Bővebben...

 
További cikkek...
Naptár
<<  Április 2014  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Kapcsolatok